skip to Main Content
088 - 9 950 950 info@telecomvisie.nl

Zakelijke abonnementen goedkoper, maar complexer

De afgelopen jaren hebben er enorme ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van mobiele telefonie. Toen meerdere jaren geleden het onbeperkt ontvangen en versturen van mobiele data werd ingevoerd, was dat een revolutie. Dat dit gevolgen had voor uw abonnementen, kon niet uitblijven.

Dataverbruik

Het onbeperkt verbruik van data voor mobiele abonnementen had geen lange levensduur. Als vrij snel werd het door de providers beperkt, omdat het niet meer uit kon. In eerste instantie gingen daar de maandelijkse vergoedingen van stijgen. Niet veel later werd het dataverbruik aangeboden met bundels en tegen een bepaalde capaciteit van 500Mb of zelfs 1Gb. Een geweldige ontwikkeling! En voor de toekomst zijn er al voorspellingen dat we 1Gb per dag gaan gebruiken.

All-in abonnementen

Tegenwoordig zien we een verschuiving naar ‘all-in’-abonnementen. Vaste prijzen, geen fundingen meer, onbeperkt gebruik in Nederland naar mobiele en vaste nummers (spraak en SMS) en grote hoeveelheden dataverbruik per maand (tot maar liefst 10 Gb en meer). En dat alles tegen dalende maandelijkse vergoedingen. Een interessante ontwikkeling en het lijkt er even op dat hierdoor de zakelijke mobiele markt er goedkoper en inzichtelijker door wordt. Maar niets is minder maar.

Vast-mobiel integratie

Er is echter nog een ontwikkeling gaande in de telecomwereld en dat is de integratie van vaste- en mobiele telefonie. Een ontwikkeling waar je als bedrijf niet aan ontkomt, omdat het je bereikbaarheid kan vergroten en je kosten kan verlagen. Maar deze ontwikkeling maakt de zakelijke abonnementen wel een stuk ingewikkelder. Al een aantal jaren is er een geforceerde integratie van vast en mobiel. Tegenwoordig ‘overstromen’ verschillende vormen van vast-mobiel integratie de markt. Nog steeds geforceerd via het telefonieplatform, met en zonder een speciale app, via een webapplicatie en door de zogenaamde SIM-integratie, waarbij vaste en mobiele netwerken ‘op de achtergrond’ gekoppeld worden. Zo ontstaan er functionele en financiële integraties van vaste en mobiele telefonie. Het is belangrijk hierbij te letten op eventuele dubbele verkeersstromen, dus ook dubbele kosten. Deze zijn namelijk niet altijd even inzichtelijk.

De juiste keuze

Het leek er dus even eenvoudiger op te worden, maar om tegenwoordig de juiste vaste- en mobiele abonnementen bij de juiste leverancier(s) af te sluiten, is nog een behoorlijke klus. En daarmee is ook de keuze voor een juiste vast-mobiel integratie niet eenvoudig. Keuzes die u als bedrijf moet maken, zullen gebaseerd moeten zijn op uw eigen situatie, uw eigen verbruik van zowel uw vaste- als mobiele telefonie, maar zeker ook op uw eigen werkwijze. Het is daarom belangrijk om helder voor ogen te hebben wat u als bedrijf wilt. De ontwikkelingen dwingen u en uw bedrijf na te denken over uw wijze van bereikbaarheid en de manier van werken. Denk hierbij aan:
• Op welke manier wilt u als bedrijf en als individuele medewerkers bereikbaar zijn?
• Wilt u gebeld kunnen worden op uw doorkiesnummers of alleen op uw mobiele nummers, of juist een mix van dit alles?
• Welke nummers mogen mee worden gestuurd met uw uitgaande gesprekken?
• Hoe gaat u om met de privacy van uw mensen en hun bereikbaarheid, nu het ‘moderne’ werken ook steeds vaker telefonische bereikbaarheid vereist buiten kantoortijden.
• Hoeveel wordt er onderling gebeld, van eigen vast naar eigen mobiel en vice versa?
• Met hoeveel en welke medewerkers moeten we overstappen op het gebruik van mobiel, binnen welke vast-mobiel integratie?
• Is een functionele integratie van vast- en mobiel nodig, of is een financiële integratie (voorlopig) al voldoende?

Wilt u in het maken van bovengenoemde keuzes onafhankelijke geadviseerd worden, dan kunt u Telecomvisie in de arm nemen. Wij begeleiden al meer dan tien jaar bedrijven op bovenstaand gebied en volgen voor u de specifieke ontwikkelingen op de voet.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Remko ten Donkelaar

De telecomwereld is een ‘jungle’, ik hoor het diverse klanten zeggen. Maar wel een zich snel ontwikkelende en doorgroeiende jungle. In de afgelopen ruim 5,5 jaar dat ik voor Telecomvisie werk hebben wij veel klanten geholpen de weg hierin te vinden. Is een vast-mobiele integratie interessant, en zo ja, op welke wijze? Hoe zorgt u voor een integratie met uw ICT-omgeving? Hoe weet u dat u niet teveel betaalt? Op welke wijze worden uw medewerkers en uw organisatie beter bereikbaar? Ik help u graag bij het beantwoorden van deze vragen, zodat u op basis van een helder advies voor uw bedrijfstelecommunicatiesituatie, de juiste inkoop realiseert, tegen de beste prijs-prestatieverhouding. U bespaart hiermee niet alleen veel geld en tijd, maar u ontvangt via onze samenwerking ook veel gemak en zekerheid. Graag tot gauw!

Back To Top