skip to Main Content
088 - 9 950 950 info@telecomvisie.nl

Roamingkosten in de EU wijzigen

In 2017 worden de roamingkosten (GSM gebruik in het buitenland) voor voice en data binnen de EU afgeschaft. Alle providers binnen de EU wijzigen vanaf 15 juni 2017 deze tarieven naar het nationale tarief.

Dat betekent dat mobiel bellen en het verbruik van data in de EU wordt gefactureerd tegen dezelfde tarieven als in het land van herkomst (binnen de EU). Zonder extra kosten!

Voordat het zover is, worden vanaf 30 april 2016 de roamingkosten al goedkoper. De maximumtoeslag voor voice en data verbruik wordt dan beperkt en daarmee gaat het maximale roamingtarief zo’n 75 procent omlaag. Bij de nationale bundelprijs komt tot juni 2017 nog een opslag.

Deze opslag is:
Tabel opslag.001

 

 

 

 

Het verlagen en daarna het afschaffen van de roamingkosten is een aantrekkelijke ontwikkeling. Maar wordt het hierdoor allemaal eenvoudiger en transparanter? Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:
• Hoe ontwikkelen de tarieven voor bellen vanuit Nederland naar het buitenland zich?
• Wat worden de tarieven voor gebruik van de GSM buiten Europa?
• Welke gevolgen hebben de EU roaming prijsaanpassingen op het verkeersvolume? Er is immers geen roamingsangst meer.
• Gaan uw medewerkers meer bellen, data verbruiken in het buitenland? Past deze groei in de gekozen bundels? Is hier contractueel rekening mee gehouden?
• Hoe kan u nu al anticiperen op de gewijzigde uitgangspunten?

Telecomvisie volgt alle ontwikkelingen op de voet en heeft een heldere blik op roaming. Wij adviseren u graag bij bovenstaande vragen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Cyril Buijing

Laatste berichten van Cyril Buijing (toon alles)

Cyril Buijing

PAYU, XAAS, collaboration, hosted voice, QoS, UC, LTE, FuP, Flat Fee, Cloud, Private Cloud, VaMO, Redundancy. Een brij aan oplossingen in de dynamische en complexe telecomwereld. Ik wil als consultant de complexe telecomstructuren simpel en toegankelijk voor u maken. Zodat u altijd gemakkelijk informatie kunt uitwisselen met klanten, prospects en collega’s. Nu en in de toekomst. Uw wens staat centraal, ik help u bij het maken van de juiste keuze. Daarbij speel ik in op nieuwe ontwikkelingen en kijk welke verschillende oplossingen er voor u zijn. U krijgt van mij een helder advies tegen de beste prijs-prestatieverhouding.

Back To Top