skip to Main Content
088 - 9 950 950 info@telecomvisie.nl

Omnummering DATA-ONLY en M2M: Van 06 naar 097 nummer

Om te voorkomen dat er in de toekomst een tekort aan 06-nummers ontstaat, heeft de overheid in 2014 al bepaald dat 06-nummers niet langer gebruikt mogen worden voor elektronische communicatiediensten waarbij het telefoonnummer normaliter niet wordt opgeroepen. Alle mobiele aansluitingen voor geautomatiseerde Data-Only en/of Machine to Machine (M2M) abonnementen krijgen om deze reden vóór 31 december 2017 een verplicht 12-cijferig 097-nummer.

Wat betekent dit voor bestaande Data-Only en/of M2M abonnementen?

Alle Data-Only en/of M2M abonnementen worden dit jaar omgezet van een 06-nummer naar een 097-nummer. U heeft waarschijnlijk al een aparte brief en/of e-mail ontvangen waarin u bent geïnformeerd over de omnummering. Bestaande simkaart(en) hoeft u niet te vervangen. De wijziging heeft ook geen gevolgen voor het functioneren van tablets, laptops en dongels. Mogelijk dient u het betreffende apparaat eenmalig uit en aan te zetten om opnieuw contact te maken met het netwerk. Indien u gebruik maakt van een Data-Only en/of M2M abonnement, dat wordt gebruikt in combinatie met een alarmsysteem, modem of trackingsysteem, kan het zijn dat het 06-nummer in de administratie en configuratie gewijzigd moet worden in het 097-nummer.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Remko ten Donkelaar

De telecomwereld is een ‘jungle’, ik hoor het diverse klanten zeggen. Maar wel een zich snel ontwikkelende en doorgroeiende jungle. In de afgelopen ruim 5,5 jaar dat ik voor Telecomvisie werk hebben wij veel klanten geholpen de weg hierin te vinden. Is een vast-mobiele integratie interessant, en zo ja, op welke wijze? Hoe zorgt u voor een integratie met uw ICT-omgeving? Hoe weet u dat u niet teveel betaalt? Op welke wijze worden uw medewerkers en uw organisatie beter bereikbaar? Ik help u graag bij het beantwoorden van deze vragen, zodat u op basis van een helder advies voor uw bedrijfstelecommunicatiesituatie, de juiste inkoop realiseert, tegen de beste prijs-prestatieverhouding. U bespaart hiermee niet alleen veel geld en tijd, maar u ontvangt via onze samenwerking ook veel gemak en zekerheid. Graag tot gauw!

Back To Top