skip to Main Content
088 - 9 950 950 info@telecomvisie.nl

Indoordekking steeds belangrijker

Volgens de gangbare statistieken vindt 80% van het mobiele verkeer in Nederland binnen gebouwen plaats. Telecomvisie ziet steeds meer instellingen en bedrijven overstappen op een ‘mobiel, tenzij’-beleid. Daarin verdwijnt het vaste toestel van het bureau en neemt een mobiele telefoon de functie van de vaste telefoon over. Het maakt de nieuwe flexibele manier van werken mogelijk. Indoordekking is daardoor een belangrijk thema geworden.

Doordat steeds meer mobiele telefoons worden ingezet, is het essentieel dat deze voldoende dekking hebben en dus goed bereikbaar zijn. Buiten de bedrijfspanden wil dat vaak nog wel, maar veel (nieuwe) kantoren zijn dusdanig ontworpen dat zij de signalen van het mobiele netwerk buiten houden. Daarnaast is het essentieel dat er voldoende ‘kanalen’ beschikbaar zijn om met een groot aantal medewerkers én bezoekers gelijktijdig mobiel te kunnen bellen en gebeld te kunnen worden. Het gaat dus om zowel kwaliteit als kwantiteit en helaas laat het mobiele verkeer in Nederland binnen gebouwen qua kwaliteit te wensen over.

Oplossingen voor indoordekking

Onze klanten geven bijna zonder uitzondering te kennen dat zij regelmatig problemen hebben met de realisatie van de indoordekking. Volgens operators en serviceproviders zijn deze problemen onnodig, omdat de techniek om indoordekking te realiseren gewoon bestaat. Denk bijvoorbeeld aan DAS-systemen of aan femtocellen. Helaas zijn deze oplossingen niet altijd de goedkoopste.

Keuzes maken

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om de indoordekking te realiseren. Voor onze klanten is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken uit deze verschillende opties. Om de juiste keuze te maken, zullen zij vragen moeten beantwoorden als: Wat is nodig om de juiste indoordekking te realiseren? Wat krijgt u ervoor? Wat gaat het kosten en wie gaat het betalen? Kan ik de oplossing ook inzetten voor het netwerk van andere leveranciers? Met onze expertise begeleiden wij onze klanten in dit proces.

Garantie van indoordekking

Telecomvisie heeft voldoende deskundigheid en ervaring in huis om u te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze voor een indoordekkingsoplossing. In onze aanbestedingen vragen wij leveranciers een bepaalde mate van indoordekking te garanderen en eventueel benodigde investeringen mee te nemen in de aanbieding. Doordat de dekkingsvoorzieningen worden meegenomen in de totale dienstverlening, ontstaat schaalvoordeel en kan deze goedkoper worden ingekocht.

Wilt u weten wat Telecomvisie verder voor uw organisatie kan betekenen op gebied van indoordekking? Neem dan contact met ons op.

Hans Remeeus

Laatste berichten van Hans Remeeus (toon alles)

Hans Remeeus

Gedurende 40 jaar heb ik verschillende functies in de telecommunicatie vervuld, waaronder algemeen management, consultancy, relatie- en accountmanagement in de corporate markt. Mijn ambitie is om in een volledig onafhankelijke rol grote bedrijven te ondersteunen in contract- en inkoopmanagement bij het verkrijgen en het toepassen van telecommunicatiediensten. Om dit samen te kunnen doen met professionele collega's bij Telecomvisie vind ik een hele eer en machtig mooi! Ik hoop dat veel klanten van Telecomvisie gebruik willen maken van mijn kennis en ervaring in de telecommunicatiemarkt. Zij vinden in mij een enthousiast consultant die trajecten voor alle partijen positief wil afsluiten. Mijn lijfspreuk is: "Communication is about people, the rest is technology". Relevante opleiding: Post HTO Bedrijfs- en Telecommunicatie.

Back To Top