skip to Main Content
088 - 9 950 950 info@telecomvisie.nl

Het Moderne Werken

De huidige 24-uurs economie slokt steeds meer tijd van iedereen op. De vierkante meter prijs wordt hoger, er moet meer worden gedaan met minder mensen en het moet allemaal efficiënter. Veranderingen waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Dat betekent dat er anders gewerkt gaat worden. Het Moderne Werken is een al een tijd een trend dat daar op in speelt. Telecomvisie volgt dit op de voet. Er is namelijk een belangrijke rol voor ICT en telecom weggelegd bij deze nieuwe manier van werken.

Flexibel werken

Werken wanneer, hoe en waar het je uitkomt. Het klinkt voor velen te mooi om waar te zijn maar dit is wat er eigenlijk al gebeurt binnen het bedrijfsleven. Kijk alleen al naar de inzet van communicatiemiddelen. Vaak is er een mix tussen zakelijk en privé bezit en gebruik van een mobiel, tablet en laptop. En de tijd dat medewerkers aan het werk zijn en bereikbaar zijn is ook niet meer van 9.00 tot 17.00 uur. Organisaties laten het steeds vaker over aan de medewerker hoe ze dit doen. Een duidelijke visie van het bedrijf over deze nieuwe manier van werken is een volgende stap.

ICT en telecom als katalysator

Het Moderne Werken is een visie om werken effectiever, efficiënter maar ook plezieriger te maken voor zowel de organisatie als de medewerker. Hierin wordt de medewerker centraal gesteld, krijgt hij de ruimte en de vrijheid (binnen bepaalde grenzen) om te bepalen hoe hij werkt, waar hij werkt, wanneer hij werkt, waarmee hij werkt en met wie hij werkt. Het mag daarmee niet teruggebracht worden tot het begrip ‘thuiswerken’; het gaat werkelijk over de vrije keuze waar je wilt werken. Maar niet alleen plaats- en tijdonafhankelijk werken staat centraal bij Het Moderne Werken. Het gaat ook over het organiseren van werk over de grenzen van kantoorruimtes en gebouwen. ICT en telecom zijn de katalysator in dit verhaal en moeten goed op elkaar afgestemd zijn. De integratie van vaste- en mobiele telefonie is hierbij voor veel bedrijven een essentieel punt. Tevens een moeilijk punt. Techniek moet hier namelijk worden afgestemd met de gewenste mate van bereikbaarheid tegen een reële vergoeding. Maar wat is tegenwoordig een reële vergoeding? En welke technische oplossing is passend voor uw bedrijf? Zonder een goed ingerichte ICT-werkplek is het concept niet door te voeren.

Niet alleen techniek

Telecomvisie zit op de juiste positie om de situatie in een organisatie goed in te schatten. Vaak is er een telecomvraagstuk waardoor Telecomvisie aan tafel zit. Door een business case te maken komen strategische vraagstukken naar boven die verder gaan dan alleen het telecomvraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan vragen als ‘Moeten mijn medewerkers altijd mobiel bereikbaar zijn?’. Hiervoor moet de techniek en de middelen aanwezig zijn, maar ook het gedrag van de medewerkers is belangrijk. Telecomvisie ziet dat niet alleen techniek nodig is, maar dat er een hele keten is die moet werken om Het Moderne Werken tot een succes te maken. Met de nodige kennis van techniek, financiële kaders en functionaliteiten en veel contacten met diverse relevante partijen, kan Telecomvisie een organisatie begeleiden met het doorvoeren van Het Moderne Werken.

Remko ten Donkelaar

De telecomwereld is een ‘jungle’, ik hoor het diverse klanten zeggen. Maar wel een zich snel ontwikkelende en doorgroeiende jungle. In de afgelopen ruim 5,5 jaar dat ik voor Telecomvisie werk hebben wij veel klanten geholpen de weg hierin te vinden. Is een vast-mobiele integratie interessant, en zo ja, op welke wijze? Hoe zorgt u voor een integratie met uw ICT-omgeving? Hoe weet u dat u niet teveel betaalt? Op welke wijze worden uw medewerkers en uw organisatie beter bereikbaar? Ik help u graag bij het beantwoorden van deze vragen, zodat u op basis van een helder advies voor uw bedrijfstelecommunicatiesituatie, de juiste inkoop realiseert, tegen de beste prijs-prestatieverhouding. U bespaart hiermee niet alleen veel geld en tijd, maar u ontvangt via onze samenwerking ook veel gemak en zekerheid. Graag tot gauw!

Back To Top