skip to Main Content
088 - 9 950 950 info@telecomvisie.nl

Estinea

Estinea is een zorgorganisatie voor mensen met een beperking en ondersteunt meer dan 750 mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Ruim 750 medewerkers en zo’n 425 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor hun levensgeluk. Dat doet zij op circa 75 locaties in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Enschede, Haaksbergen, Hengelo (Ov.), Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

Mobiel abonnement

Het contract van de mobiele abonnementen van Estinea eindigde. Daarnaast zat Estinea ‘gevangen’ in haar eigen telecomomgeving. Een aantal locaties kon op dat moment (nog) niet worden voorzien van onderdelen van het integrale telecomplatform. Telecomvisie heeft een inventarisatie en een analyse gemaakt voor Estinea.

Telefonieplatform

Hieruit werd duidelijk dat vervanging van het paar jaar oude platform een interessante optie kon zijn. Het telefonieplatform stokte bij noodzakelijke uitbreidingen, waardoor Estinea ook qua bereikbaarheid van de medewerkers en vestigingen erop achteruit ging. Telecomvisie heeft Estinea begeleid in de keuze van de nieuwe integrale oplossing voor vaste- en mobiele telefonie, alsmede voor het telefonieplatform.

Zorgsystemen en domotica

Uitdaging in dit soort trajecten is het exact in kaart hebben van de huidige omgeving. Uit de analyses werd ook duidelijk dat er meer afhankelijkheden en systemen waren dan voorheen gedacht. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende koppelingen met zorgsystemen, domotica en verouderde DECT-apparatuur. Voor de organisatie essentiële onderdelen om bereikbaar te zijn en goede zorg te leveren.

Integrale aanpak

Telecomvisie heeft een integrale aanpak gehanteerd water veel synergievoordelen. Door de projectmatige aanpak is er één aanspreekpunt voor de organisatie. Daardoor kan er sneller geschakeld worden en worden alle partijen goed aangestuurd. Daarmee is de techniek goed op elkaar afgestemd. Ook is de prijs gunstiger. Ook op het gebied van beheer zijn besparingen gerealiseerd, doordat Estinea nu alleen nog het functionele beheer heeft. De verantwoordelijkheid van het technisch functioneren ligt bij de leverancier. De terugverdientijd blijkt ook hier op circa drie jaar te zitten.

Betere bereikbaarheid

Estinea werkt met kleinere zelfsturende eenheden. Deze eenheden ondersteunen elkaar in de bereikbaarheid, doordat secretariaten elkaar opvangen. Door de juiste techniek hebben de secretariaten van Estinea beter inzicht in de bereikbaarheid van de medewerkers en kunnen nu collega’s beter ondersteunen. Daardoor is de bereikbaarheid erg verbeterd. De ondersteuning wordt professioneler en er wordt efficiënter gewerkt. Er kan daardoor zelfs worden bespaard op personeelskosten.

Estinea

Back To Top